کد خبر 149838
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۱

رئیس جمهور یمن طی یک سخنرانی شدیداللحن به عناصر رژیم سابق که همچنان در روند سیاسی کشور مانع‌تراشی می‌کنند، هشدار داد و خبر تمدید دوره ریاست‌جمهوری خود را رد کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور یمن طی یک سخنرانی شدیداللحن به تمام کسانی که به زیرساخت‌های کشور از جمله لوله‌های گاز، تاسیسات نفتی و برقی کشور حمله کرده‌اند هشدار داد و بر اهمیت مبارزه با عاملان چنین اقداماتی تاکید کرد و خواستار کشاندن آنها به پای میز محاکمه شد.

وی افزود: دولت با قاطعیت و قدرت در مقابل هر کس که مسئولیت ملی خود را نادیده بگیرد، می‌ایستد.

عبدربه منصور هادی تاکید کرد که همه به خوبی می‌دانند که سازش سیاسی بهترین راهکار برای تمامی طرف‌ها برای برون رفت از بحران جاری در کشور است و این راهکار به نفع کشور است.

بر اساس این گزارش، سخنرانی هادی پیام آشکاری برای خانواده «علی عبدالله صالح» دیکتاتور مخلوع یمن که از دستورات او تمرد می‌کنند، داشت. به ویژه اینکه تحلیل‌گران سیاسی بر این باورند که این بی‌توجهی به دستورات هادی او را در موقعیت و جایگاه دشواری در مقابل جوانان انقلابی قرار داده است.

در سایه نگرانی توده مردم یمن از تمایل دولت‌های ناظر بر اجرای طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج‌فارس برای تمدید دوره ریاست جمهوری هادی برای دو سال دیگر، وی این خبر را تکذیب کرد و گفت که قرار نیست دوره ریاست‌جمهوری‌اش از دو سال به 4 سال برسد. اما بسیاری از تحلیل‌گران می‌گویند که مدت باقی‌مانده از ریاست‌جمهوری دو ساله هادی برای موفقیت روند سیاسی در یمن کافی نیست و این چیزی است که دولت‌های ناظر بر طرح ابتکاری شورای همکاری از آن آگاهند و به همین دلیل تلاش دارند تا در صورت شکست این طرح، دست‌کم دوره ریاست‌جمهوری هادی را تمدید کنند.

از سوی دیگر، «امل پاشا» سخنگوی رسمی کمیته گفت‌وگوی ملی گفت که کمیته گفت‌وگوی ملی به اجماع توافق کرده‌اند که به طور رسمی از جنوب یمن و صعده عذرخواهی کند و تمامی کشته‌های جنوب یمن در دو جنگ تابستان 1994 و استان صعده در 6 جنگ پیاپی، شهید اعلام می‌شوند.

همه جریان‌های سیاسی به استثنای حزب سلفی «الرشاد» در یمن با این تصمیم این کمیته موافقت و از آن استقبال کردند. اما، تنها حزب الرشاد این تصمیم را باطل دانست و تاکید کرد که این کمیته با این تصمیم‌گیری حکم ریاست جمهوری را نقض کرده است زیرا وظیفه این کمیته زمینه‌سازی برای گفت‌وگوی ملی بود نه تصمیم‌گیری درباره مسائل مورد اختلاف.

در جنوب یمن نیز رهبران جنبش اعتراضی جنوب خود را برای برگزاری کنفرانس گفت‌وگوی ملی جنوب که قرار است در سپتامبر آینده برگزار شود، آماده می‌کنند.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که برخی طیف‌های جنبش اعتراضی جنوب اعلام کردند که به هیچ‌وجه در گفت‌وگوی ملی یمن که در صنعاء برگزار خواهد شد، شرکت نخواهند کرد زیرا این گفت‌وگوها زیر سایه طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن که مردم جنوب با آن مخالفند، برگزار خواهد شد. طرحی که برای پایان دادن اختلافات و بحران موجود میان حزب حاکم و معارضان تدوین شد و در آن هیچ توجهی به مسئله جنوب یمن که یک مسئله و قضیه ملی و دولتی در این کشور است، نشد. این طیف‌ها در جنبش اعتراضی جنوب تاکید کردند که تنها بر اساس مذاکرات میان دو دولت در سایه مشروعیت بین‌المللی مربوط به قطعنامه های 924 و 931، وارد این گفت وگوها خواهند شد.

از سوی دیگر استان عدن در جنوب یمن شاهد ناامنی بی سابقه و درگیری میان افراد مسلح و نیروهای امنیتی یمن است و گاه صدای این درگیری‌ها به شدت بالا می‌رود.

استان «ابین» نیز شاهد درگیری میان نیروهای ارتشی و جماعت « انصار الشریعه» در نزدیکی شهر «شقره» است و هنوز هیچ اطلاعاتی درباره میزان خسارات مالی و جانی این درگیری‌ها در دست نیست.

منابع آگاه در شهر شقره اعلام کردند که این درگیری‌ها دو روز پس از آنکه یک کادر امنیتی از سوی عناصر انصار الشریعه در منطقه «میریم» در نزدیکی این شهر مورد حمله قرار گرفت، بالا گرفته است.

یک منبع اعلام کرد که در حمله به این کادر امنیتی، تمامی زخمی‌ها به بیمارستان‌های شهر عدن منتقل شدند.

در کنار این تحولات سیاسی و امنیتی نگران کننده در یمن، «جمال بن عمر» فرستاده و مشاور دبیرکل سازمان ملل درباره یمن در هفته جاری به طور مستقیم بار دیگر بر اجرای بندهای طرح ابتکاری شورای همکاری در این کشور نظارت خواهد کرد و فعالیت خود را با سفر مجدد به یمن از سر خواهد گرفت.

منابع آگاه می‌گویند که در این سفر، بن عمر بر روی موانع اصلی و چالش‌های ناگهانی و پیش بینی نشده در روند سیاسی یمن تمرکز خواهد کرد تا آنها را شناسایی کند و راهکارهای مقابله با این مشکلات را نیز تدوین خواهد کرد تا شاید از این رهگذر، گفت‌وگوهای ملی در موعد مقرر آن یعنی در ماه نوامبر آینده برگزار شود.

این سفر در سایه تشدید نگرانی طرف های ناظر بر اجرای طرح ابتکاری شورای همکاری انجام می شود. به ویژه اینکه دولت «عبدربه منصور هادی» به شدت با خطر سقوط مواجه است و هر روز تهدید جدیدی علیه آن برنامه ریزی می‌شود و تمردهای نظامیان وفادار به دیکتاتور و حمله به مقرهای امنیتی یکی از این تهدیدها است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس